Winkelmand Account
Gratis verzending / Snelle levering
Bovengemiddelde kwaliteit Medewerkers met vakkennis

Meest gestelde vragen

Plantenbakken

Waar kunnen we de plantenbakken plaatsen?

De mogelijkheden voor het plaatsen van de plantenbakken zijn eindeloos!  De plantenbak voor balkon is natuurlijk razend populair, maar ook de plantenbak op terras is erg geliefd. Al hoef je je hiertoe niet te beperken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een plantenbak aan een schutting of muur? Of een plantenbak onder het raam of op een trap? Wees creatief en verras jezelf!

Hoe hang ik de plantenbakken op of bevestig ik ze?

Het bevestigen van de plantenbakken is eenvoudig. Misschien heb je zelf al plantenbak beugels waarin de bakken passen. Dan kan je ze hier simpelweg in zetten. Of bestel ons eigen ophangsysteem voor de plantenbakken.

Hoe werken de plantenbakken met waterreservoir?

Bij de plantenbakken met waterreservoir bevindt zich onder in de plantenbak een reservoir met overloop. Het reservoir dient als waterbuffer. Het grote voordeel is dat de planten minder snel uitdrogen! Zodra de planten tot beneden in de bak geworteld zijn, halen ze water uit het waterreservoir. (In het begin, als de wortels nog niet tot onder toe gegroeid zijn, halen de plantjes nog geen water uit het reservoir.)

Het voordeel van de overloop is dat je planten nooit met natte voeten komen te staan ( behalve als ze in de volle schaduw staan) waardoor ze niet kunnen ‘verzuipen’. Het teveel aan water kan namelijk via de overloop weg. Als de bovengrond droog aanvoelt, geef je opnieuw water. De overloop is slim gemaakt, zodat het water op slechts één punt uitloopt en dus niet over de hele breedte van de bak.

Zijn de plantenbakken met waterreservoir geschikt voor elke plek?

Je kan de plantenbakken met waterreservoir buiten overal gebruiken. In de schaduw echter, is het beter dat de grond niet constant nat is. Hierdoor kan mosvorming ontstaan op de aarde. Maar in de schaduw is het risico dat de grond uitdroogt ook kleiner. Hier kan je dus prima een plantenbak gebruiken zonder waterreservoir. Uiteraard moet je ook in de schaduw de vochtigheid van de grond in de gaten houden en af en toe water geven.

Hoe gaat het met de plantenbakken in de winter en bij vorst?

Plantenbakken zijn ook prima geschikt voor de winter. Ze zorgen ervoor dat je balkon of terras er ook dan leuk en sfeervol uit ziet. Dat is juist onze missie: elk seizoen een mooie plantenbak. Onze plantenbakken zijn bestand tegen -12 graden vorst;  zolang ze maar niet vol water staan waardoor ze kunnen barsten.
Als er planten doodgaan in de winter, dan komt dit vaak door droogte en niet door de vorst. Geef daarom, als het niet vriest, wel af en toe water. Gebruik hiervoor water dat qua temperatuur gelijk is aan de buitentemperatuur. Geef dus in geen geval warm water. Als het kouder wordt dan -10 adviseren wij om de bakken tijdelijk op een beschutte plek te zetten.

Geef in de winter niet zoveel water dat het waterreservoir vol komt te staan. De potgrond en de planten bevinden zich weliswaar boven het waterreservoir, maar het water kan bij vorst wel bevriezen. En het gevaar is dan dat het uitzet tot een grote ijsklont, waardoor de plantenbak kan barsten.  Houdt bij vorstvrij weer dus alleen de potgrond vochtig en zorg ervoor dat de bak niet te nat wordt en dat er geen water uit de overloop stroomt.

Bestellen, bezorgen en retourneren

Hoe lang duurt het voor mijn bestelling bezorgd is?

Elke vrijdag haalt onze koerier de plantenbakken op. 

Wat gebeurt er nadat ik besteld heb?

Als uw bestelling geplaatst is, wordt de door jou gekozen bak ingeplant. Sommige bakken staan hier al ingeplant klaar. Dit geldt vooral voor winterbakken, die op die manier goed kunnen doorwortelen. Dit houdt in dat de planten al eerder uit het potje van de kweker zijn gehaald en zijn ingeplant. Zo kan de plant direct verder groeien en kan het wortelgestel groter worden. Die ruimte heeft de plant niet in het potje van de kwekerij.

Verder geven we de bakken niet teveel water zodat ze niet gaan lekken en niet te zwaar worden voor verzending. De bak wordt zo ingepakt dat de potgrond er niet uit valt. Ook zetten we de bak vast aan de doos zodat die niet om kan vallen. Dit doen wij allemaal op de dag van verzending. Je bestelling blijft dus nooit dagen achter elkaar in de doos staan.

Beschadigen de planten niet bij het versturen?

De planten worden zorgvuldig ingepakt in dozen die door ons op maat zijn gemaakt. De bakken worden vastgezet en dusdanig ingepakt dat er geen grond uit kan vallen. De bezorging en verwerking gebeurt handmatig en gaat dus niet over een automatisch lopende band.  Hiermee onderscheiden wij ons, wij willen dat dit uiterst zorgvuldig ontvangen.

Wat moet ik doen als ik de bestelling heb ontvangen?

Zodra de plantenbak bezorgd is, kunt u de bak het beste zo snel mogelijk uit de doos halen en buiten op zijn plek hangen of zetten. Controleer de aarde en geef water als die niet vochtig genoeg is.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen of de bak is beschadigd, wat nu?

Als u de bestelling niet op de afgesproken dag ontvangt, of als de bestelling beschadigd is aangekomen, neemt u dan direct contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost!

Ik wil mijn bestelling retourneren, hoe werkt dat?

Heb je een bestelling gedaan en ontvangen, maar voldoet de bak niet aan je wensen? Geen probleem! Dan kan je de plantenbak retour zenden, uiteraard in een goede verpakking. De bak moet in dat geval wel binnen 14 dagen na ontvangst worden teruggestuurd in de doos waar je hem in hebt ontvangen. Wij vragen je om in de tussentijd netjes met de plantenbak om te gaan en de planten voldoende water te geven. Zodra de bak bij ons retour is maken wij meteen het gehele betaalde bedrag weer aan je retour over. Binnen 7 dagen!

Adresgegevens

Plantenbakonline.nl
Straatweg 36
8431 PX Lemmer
info@plantenbakonline.nl
Kvk: 01119632
BTW: NL109397800B01 

 

 

Nieuwsbrief